Pentru închinare „made în Hong Kong”

DSC_0994

Era în 1997. Concesiunea Marii Britanii asupra Hong Kong- ului expirase, și s-a făcut transferul de suveranitate către China. S-au întâlnit atunci două sisteme, practic incompatibile: comunismul chinez, îngust și rigid, cu democrația de tip occidental dintr-un oraș aflat în top 10 mondial ca modernitate și pe locul 2 (după New York) la numărul de miliardari.

S-a recurs la o soluție de compromis: „o țară, două sisteme”. Astfel li s-ar fi asigurat locuitorilor din Hong Kong același mod de viață de până atunci, fără să li se impună condițiile din China continentală. Și asta pentru următorii 50 de ani.

Dar China n-are răbdare. A dovedit aceasta cu proiectul de lege din acest an, privitor la extrădare. Cei din Hong Kong au sesizat pericolul acestei legi, care ar fi îngrădit libertatea de care se bucuraseră. De aceea au recurs la proteste încă din primăvară, care s-au intensificat pe parcursul verii.

Și cum suprimarea unor libertăți ar însemna și restrângerea celor religioase, creștinii s-au alăturat protestatarilor. Iar imnul „Cânt aleluia lui Isus”, cântat de ei în mijlocul milioanelor de nemulțumiți, a devenit imnul neoficil al mișcării de protest.

În China, libertatea religioasă este limitată, și monitorizată excesiv, iar cei din Hong Kong știu asta. De aceea protestează. Și dacă protestele lor au înfierbântat vara, iată că nici toamna nu aduce răcorire. Pentru că amenințarea de la Beijing „fără clemență” pare să se materializeze, căci blindatele chineze se aliniază gata de atac.

Un început de toamnă trist pentru cei din Hong Kong, dar și pentru toți cei care privesc cu îngrijorare acest atac asupra drepturilor și libertăților cetățenești. Credincioșii de acolo vor să se închine în libertate. Iar când polițiștii, auzindu-le cântecul, le-au zis: „Spuneți-I lui Isus să coboare!”, ei au răspuns: „Isus este aici!”

Să ne rugăm pentru libertatea pe care și-o doresc. Pentru o închinare liberă, „made în Hong Kong”. Dar și pentru cea „made în China”.

Simion Felix Marțian
Vulcan, 6 septembrie 2019

2 gânduri despre &8222;Pentru închinare „made în Hong Kong”&8221;

  1. Stefan 7 septembrie 2019 / 7:39

    Istoria lumii si a popoarelor sau NEAMURILOR fara Dumnezeu sau cu dumnezei falsi este una ciclică di repetitivă in jos spre intunericul si abisul lipsei de ordine si fericire veșnică care ESTE esența Ființei Divine. In contrast cu aceste puhoaie de oameni ținuți robi de vrăjmașul si stăpânul ce-i manipulează prin minciuna si teroare, este o rămășiță a omenirii însetată de Adevar, Iubire si Libertate ce recunoaște si adoră esența Fiintei Divine și ea trece inevitabil prin proba purificării oferită de Creator prin insași trecerea lor prin calea strâmtă pricinuită si intreținută de cei ce sunt robii celui rău, dar care este minunat apoi transformată (Methanoia) in Calea Adevărului Vietii autentice ce este infond opera maestră implinita de Jeshua Unsul DOMNULUI in noi toți iubiti si sfințiți de EL.
    Domnul fie slăvit in toti cei ce aleg sa-L urmeze pe calea crucificării lor împreună cu Maestrul spre a gusta apoi deplin de PUTEREA si gloria Învierii Sale in ființele lor spre veșnică COMUNIUNE.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s