Scânteia declanșatoare a fost moartea tragică a lui George Floyd. A murit sufocat sub apăsarea genunchiului unui polițist. Dureros și condamnabil. Dar această tragedie nu justifică ceea ce a urmat. Este firesc ca într-o societate democratică să se exprime nemulțumirile prin proteste. Dar „manifestanții” care seamănă anarhie și distrugere nu mai au nicio legătură cu moartea lui Floyd.
Situația pare să fi scăpat de sub control. Doar pare. Pentru că din culisele istoriei se știe că în spatele tuturor „revoluțiilor” lumii se află interese. Este cineva care trage sforile. Trebuie urmărită doar direcția în care se propagă pârjolul.
Gravitatea faptelor este sporită și de atitudinea cetățenilor americani neimplicați direct. „Adevărul” (de care mă îndoiesc) publica rezultatele unui sondaj Reuters/Ipsos, în care se arată că 62% dintre americani susțin „persoanele care se află în stradă la manifestații”.
Dacă este adevărat, este extrem de grav. Adică să fii de acord cu distrugerea, cu subminarea statului de drept, cu anarhia. Asta ar însemna că manipularea a ajuns până în miezul acestei națiuni care era etalonul democrației reale.
Urmărind direcția incendiului și, deci, lozincile anti-Trump, am putea crede că se urmărește discreditarea acestuia în an electoral. Nu poate fi neglijat acest aspect, dar se clatină însuși edificiul democrației. Și mai este ceva, asupra căruia presa nu insistă: aspectul anti-creștin al protestelor.
Pentru că atacurile împotriva lui Trump au și această miză. Președintele s-a arătat un fervent apărător al libertății religioase, un garant al acesteia. Iar America, contaminată de neo-marxismul european, nu mai are nevoie de Dumnezeu. Sau cel puțin cei care o împing în această direcție.
Acest aspect poate fi ilustrat cu incendierea Bisericii St. John´s din Washington DC, lăcaș de cult unde s-au închinat președinții americani de peste un secol. Ce legătură au toate acestea cu tragicul sfârșit al lui George Floyd?
Manipulare a existat în toate timpurile și pe toate meridianele. Oamenii se lasă antrenați în acțiuni a căror finalitate nu o cunosc. Dar, în cazul americanilor, ne-am fi așteptat la mai multă luciditate. Arde democrația, oameni buni!
Este un foc cu iz de… apocalipsă. De început al sfârșitului. Doamne îndură-Te de noi!
Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 4 iunie 2020
A republicat asta pe Ciprian I. Bârsan.
ApreciazăApreciat de 1 persoană