Jos Isus, jos John Wayne!

DSC_4175

În ce context am putea, oare, să alăturăm cele două nume? Păi, despre Isus se poate spune că SIGUR a murit și pentru mântuirea celebrului actor. Cât despre acesta, s-ar putea opina că PROBABIL a fost interesat de oferta veșnică făcută de Mântuitor. Și… cam atât.

Dar iată că nebunia stângistă care face valuri mari în America îi așază în aceeași tabără: „supremația albă” urâtă de „antirasiști”! Astfel, scriitorul american Shaun Kig, activist pentru justiție socială și susținătur al mișcării BLM, instigă vehement la demolarea statuilor care-L reprezintă pe Isus.

Curată nebunie. Pentru că nu trebuie să fii teolog ca să știi „versetul de aur al Bibliei”, în care ni se spune că Isus a fost dat ca jertfă „pentru ca ORICINE crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”(Ioan, 3:16) Și sunt de asemeni foarte cunoscute cuvintele Mântuitorului: „Veniţi la Mine, TOȚI cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei, 11:28) Numai o minte bolnavă poate să vadă rasism sau discriminare în cuvintele „oricine” și „toți”.

Știm că statuile nu sunt vitale pentru credință, ele având valoare doar în artă, în măsura în care sunt excutate cu măiestrie. Dar aversiunea aceasta împotriva a tot ce reprezintă creștinismul, credința mântuitoare, este îngrijorătoare. Pentru că știm că lucrurile nu se vor opri aici.

Dar numele eternului cowboy ce caută în balamucul ăsta? Ei bine, se pare că John Wayne era prea alb și avea ceva idei rasiste. Și încă ceva: nu-i iubea pe homosexuali. Și asta-l face condamnabil, în opinia „epuratorilor”. Are dosar pătat.

Și pentru că aeroportul din Orange-California încă se mai numește „John Wayne”, se impune urgent redenumirea lui. Aceasta este părerea democraților anti-democrație de pe extrema stângă. Chiar așa, cum să aterizezi pe un aeroport care poartă numele unuia care nu a fost activist. Știm noi de care.

Pe John Wayne nu-l mai interesează cum se numește aeroportul. Și nici pe noi, atâta vreme cât funcționează. Nici pe Isus nu-L interesează atitudinea oamenilor față de statui, ci față de El. Vede că jertfa Sa a fost zadarnică pentru mulți oameni. Foarte mulți. Prea mulți.
Doamne ai milă de noi!

Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 9 iulie 2020

2 gânduri despre &8222;Jos Isus, jos John Wayne!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s