Guvern, alocație, pedofilie

2

Având în vedere natura păcătoasă a omului și înclinarea lui spre rău, doar scutul legii a ajutat societatea să se dezvolte, coduri de legi fiind cunoscute încă din antichitate. Nici acestea nu au fost întotdeauna juste, dar s-a încercat un echilibru între gravitatea faptei condamnabile și asprimea pedepsei.

Zilele trecute s-a votat la noi o lege prin care se înăspreau pedepsele pentru viol și pedofilie. Se pare că legiuitorii au înțeles cât de grave sunt aceste fapte și cum victimele pot rămâne traumatizate pe viață. O astfel de lege avea menirea să-i descurajeze pe astfel de făptuitori.

Și pentru că toți vrem să ne fie protejați copiii, și am înțeles că femeile au nevoie de ocrotire, nu putem decât să salutăm o astfel de inițiativă legislativă. Dar guvernul este de altă părere. Și nu vorbim aici despre culoarea sa politică, oricare ar fi, ci de atitudinea lui.

Așadar, domnul Premier a găsit cu cale să atace legea la Curtea Constituțională, luând apărarea infractorilor. Poate că domnia-sa este afon la psihologie și nici nu are un consilier pe măsură. Dar cu siguranță a intrat în posesia raportului poliției care spune că că în cursul anului trecut, 197 de copii și 918 femei au fost victime ale violatorilor. Cazurile declarate. Și fiecare victimă trăiește o dramă.

Poate că la case mai mari pedofilia este un divertisment, dar noi susținem că e o nebunie. Care trebuie pedepsită pe măsură. Știm că s-au acordat amnistii când erau politicieni în pericol… penal. Că s-au cerut „îmbunătățirea condițiilor de detenție” când lor le mirosea a pușcărie. Ce ar trebui să înțelegem din această atitudine față de pedepsirea violatorilor și pedofililor?

S-a promis dublarea alocației la copii, dar ne-am convins că au fost minciuni electorale. Iar acum, când e vorba de protecția lor prin descurajarea infractorilor, aleșii trec în tabăra acestora. Domnilor, noi oricum cerem protecție divină pentru copiii noștri, dar atunci lăsați-ne să-L votăm pe Dumnezeu, iar voi stați acasă. Dar nici nu sprijiniți, nici nu încurajați închinarea.

Ne rugăm „pentru cei înălțați în dregătorii”, pentru că așa ne învață Biblia. Dar înțelepciune ar trebui să ceară ei înșiși. Și „le va fi dată”.
Doamne binecuvântează România!

Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 6 august 2020

Un gând despre &8222;Guvern, alocație, pedofilie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s