Muntele Templului, de la Cirus la Trump

DSC_3646

Potrivit știrilor venite din Israel, s-ar părea că în acest an, Pesach, Paștele evreiesc, va fi sărbătorit într-un mod inedit și… mult dorit. E vorba de sacrificarea mielului pascal pe Muntele Templului. În întâmpinarea acestui deziderat vine cunoscutul „Deal of the Century”, Planul de pace pentru Orientul Mijlociu, propus de Donald Trump.

Acordul acesta recunoaște suveranitatea deplină a Israelului asupra locului sfânt, și stipulează: „Oamenilor de toate credințele ar trebui să li se permită să se roage pe Muntele Templului…” Condițiile politice fiind astfel favorabile, Sanhedrinul nu a întârziat să facă demersuri în acest sens, solicitând aprobările necesare.

Și dacă solicitanții au făcut această asociere între numele Donald Trump și Cirus cel Mare, împăratul persan, se pare că planurile lor merg mai departe în viitor. În timpul domniei lui Cirus evreii au fost eliberați din robia babiloniană, dar li s-a oferit și sprijin pentru zidirea celui de-al Doilea Templu.

Acum se cere acordul de a duce un altar pe Munte, pentru sacrificiu. Altarul este pregătit de anul trecut, și respectă dimensiunile biblice (9mp și 5m înălțime). Sunt pregătite, de altfel, vasele, veșmintele, vinul și untdelemnul. Ar fi prima dată de la dărâmarea celui de-al Doilea Templu (70 dH), când un altar s-ar afla pe Muntele Templului. Dar și un prim pas spre construcția celui de-al Treilea Templu.

Circumstanțele ar fi fost favorabile dacă n-ar fi… Covid 19. Ministerul Sănătății din Israel a interzis ceremoniile ocazionate de Pesach, dar membrii Sanhedrinului mai speră.

Lumea creștină nu este prea interesată de Paștele evreiesc, nici de ritualurile lor. Dar nu se poate ignora faptul că un altar pe Munte, urmat de reconstrucția Templului, sunt lucruri profețite și prefațează… sfârșitul. Care poate fi așteptat cu bucurie sau cu groază.

Așadar, ochii pe Israel, smochinul Cărții. Ceea ce se întâmplă acolo nu este doar politică. Este împlinirea profețiilor. Doamne, luminează-ne!

Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 9 aprilie 2020

Un gând despre &8222;Muntele Templului, de la Cirus la Trump&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s