Creștinism și martiraj contemporan

  Indonezia ocupă locul 38 într-un nefericit clasament al persecuției creștinilor. Partidele politice din această țară își dau mâna cu grupările islamice radicale în lupta împotriva creștinismului, iar actele de violență sunt tot mai frecvente și se soldează cu numeroase victime.

  Acțiunile teroriștilor însemnă incendieri, demolări, răpiri, ucideri. Un astfel de atac a avut loc săptămâna trecută, pe 27 noiembrie, într-un sat din provincia Sulawesi, unde se află un centru al Armatei Salvării.

  Din cele relatate de International Christian Concern, teroriștii au incendiat mai întâi Biserica, apoi alte șase case ale credincioșilor. Tragedia atinge punctul culminant prin moartea a patru persoane: trei tăiate în bucăți și una incendiată.

 În urma cercetărilor, poliția a concluzionat că de acest atac se face vinovată gruparea Mujahedinii din Estul Indoneziei (MIT), care a jurat credință Statului Islamic. Toate acestea se întâmplă în secolul XXI. Ce mai urmează?

 Plângem și ne rugăm pentru familiile (tot mai multe) îndoliate din Indonezia și din alte părți ale lumii, unde oamenii mor martirizați pentru credința lor în Cristos. Ce am mai putem aștepta de la oameni, fie ei și „mai marii” lumii, când creștinismul pare să fie pus la zid peste tot în lume?

 În USA, țară creștină și etalon al democrației, tovarășul Biden nici nu s-a instalat la Casa Albă și declară că va suspenda libertățile religioase susținute de Trump, pentru a fi pe placul leghebetiștilor.

  Despre Europa… ce să mai vorbim. Leagănul civilizației creștine se năruie sub presiunea adoratorilor lui Marx. Și această stângă toxică și-a întins tentaculele „progresiste” și în România.

   Analiștii pot să-și dea cu părerea despre evenimentele actuale și direcția în care merge lumea. Pentru că istoria, oricum, nu le va mai consemna. Nu va mai avea când. „Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape.”(1 Petru, 4:7). Adică începutul veșniciei.

  Eroii Revoluției din 1989 scandau în fața gloanțelor: „Vom muri și vom fi liberi!” Ce ar putea spune crștinii în fața acestor atacuri? „Vom muri și vom… trăi! Veșnic!”

  Doamne, dă-ne putere să luptăm până la sfârșit!

Simion Felix Marțian

Neunkirchen, 3 decembrie 2020

3 gânduri despre &8222;Creștinism și martiraj contemporan&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s