Între pâine și Christos

DSC_2827

Atacurile împotriva creștinismului s-au intensificat peste tot în lume, indiferent ce formă au îmbrăcat. Dar persecuția din China comunistă a atins cote alarmante. Ba chiar ultimul val de prigoană pare să fi depășit și acțiunile lui Mao Zedong din anii 1960.

Și cu toate că întreaga economie a Chinei a fost afectată, prigonitorii se folosesc de „criza Covid” ca de o minge ridicată la fileu. S-au interzis, astfel, întrunirile religioase, chiar și cele din case, în familie, considerându-le periculoase.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Pentru că familiile sărace au devenit… și mai sărace, afectate de actuala criză, guvernul chinez a folosit și această pârghie. Adică au amenințat familiile de credincioși cu sistarea subvențiilor sociale. Ba mai mult, au retras ajutorul acordat unor persoane cu dizabilități, doar pentru credința lor creștină.

Reprezentanți ai autorităților au intrat în case de creștini, obligându-i să renunțe la simboluri creștine pentru a pune în locul lor tablouri cu Mao Zedong. Este îngrozitor ce se întâmplă. Să fii pus în situația de a alege între pâine și credință!

Când ești în siguranță, la adăpost de persecuție, ai spune cu exaltare că alegerea e simplă: Isus! Dar când îți auzi copiii plângând de foame, s-ar putea să ți se zdruncine credința, iar înmulțirea pâinilor să îți pară atât de îndepărtată. La fel și Pâinea care S-a coborât din cer. Da, alegerea este simplă din fața tastaturii, dar nu și când simți lațul strângându-se.

Știm că numărul martirilor va crește, dar acum, cât ÎNCĂ mai suntem în siguranță, să ne rugăm pentru cei persecutați. Pentru că nu știm când vom fi și noi supuși testului credinței. Sau ce formă va lua persecuția cu care ne vom confrunta.

Da, când ești pus în situația de a alege între pâine și… Pâine, optezi pentru Cea venită din cer. Dar, practic, nu e ușor. Căci atunci când îți trosnesc oasele în încleșterea menghinei asupririi, îți trosnește și credința. Doar Duhul lui Dumnezeu ne întărește.

Doamne, întărește-Ți copiii de pretutindeni, să rămână în picioare în fața furtunii până la apropiata Ta venire!

Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 23 iulie 2020

2 gânduri despre &8222;Între pâine și Christos&8221;

  1. sandu74 9 octombrie 2020 / 13:16

    Deoarece china comunistă este un dictator cel care conduce acum în china
    Iar cel mai adevărat este că SATAN e în trupul președintelui chinez altfel cum se explica faptul ca china comunistă persecuta religia

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s