Polonia, încolțită de stânga europeană

DSC_2592

Cine s-a îndoit de victoria conservatorilor polonezi în alegerile prezidențiale? Cei ce cred că nu mai există popoare cu demnitate națională, cu coloană vertebrală. Popoare care-și respecră istoria și-și croiesc viitorul fără a da socoteală celor care vor să-i manipuleze. Dar această victorie încurcă agenda de lucru a celor de la Bruxelles. Sfidând, însă, sforăriile acestora, poporul polonez a ales: Duda, președinte!

Nu știu prea multe despre președintele polonez, și nici nu intenționam să intru în amănunte. Dar ceea ce se știe cu siguranță este că a fost ales democratic, lucru certificat de altfel de autoritățile electorale. Atunci de ce spumegă cu furie Bruxelles-ul? Și de ce se aliază cu opoziția poloneză împotriva câștigătorilor? Să fie acesta un aspect mai nou al democrației?

Și pentru a dovedi că nu este un stat-marionetă, Polonia intenționează acum, înfuriindu-i și mai mult pe cei de la Bruxelles, să se retragă din Convenția de la Istambul.

Ce este această convenție? O convenție internațională care are în vedere combaterea violenței împotriva femeii și a violenței domestice. Ea a fost semnată de 46 de state, dar ratificată de doar 34, printre care și România (2016). O convenție de aplaudat, am putea spune. Doar că a fost redactată cu șiretenie. Și așa, ca la formularele bancare, s-a introdus ceva ce putea fi ușor de trecut cu vederea. Și astfel avem primul tratat internațional în care se face distincție între „sex biologic” și „gen”.

Acum, scuturându-ne de orice naivitate, să ne întrebăm: care dintre aceste două pârghii legislative va fi folosită? E puțin probabil că se va interveni atunci când Gheorghe, luând-o pe ulei, își suduie nevasta. Dar e sigur că se va apela la această convenție pentru introducerea ideologiei de gen în învățământ. De fapt, asta se urmărea. Și de aceea intenționează Polonia să se retragă.

Este total antidemocratic modul „european” în care este atacat un stat (încă) suveran. Și acum… surpriza! Cine orchestrează atacul împotriva Poloniei? Europarlmentarii USR, în frunte cu tovarășul Cioloș. În urmă cu doar trei zile, amintiții politicieni au adresat o scrisoare Comisiei Europene, acuzând Polonia.

Este știut faptul că în fiecare țară europeană există legi specifice privind violența domestică. De ce mai trebuia o Convenție Internațională? Doar pentru punctul ei „secundar”: genul. Polonia s-a trezit. România doarme legănată de Cioloș și… alții.
Așadar, tonul la cântec: Deșteaptă-te române!

Simion Felix Marțian

3 gânduri despre &8222;Polonia, încolțită de stânga europeană&8221;

  1. ciochinaflorin 1 august 2020 / 7:57

    Articolul 4.3 din Convenţia de la Istanbul este acesta : „Implementarea dispoziţiilor prezentei Convenţii de către Părţi, în special măsurile de protejare a drepturilor victimelor, vor fi asigurate fără discriminare din orice motiv, cum ar fi sexul, genul, rasa, culoarea, limba, religia, politic sau altă opinie, origine naţională sau socială, asocierea cu o minoritate naţională, proprietatea, naşterea, orientarea sexuală, identitatea de gen, vârsta, starea sănătăţii, dizabilitatea, starea civilă, statutul de emigrant sau de refugiat, sau alt statut”. (https://rm.coe.int/168046253e)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s